به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، «سما» نام تجاری سوره مهر الکترونیک است که فعالیت خود را از سال 1390 به عنوان واحدی از انتشارات سوره مهر آغاز کرد. ارائه راهکارهای IT و ایجاد نشر الکترونیک در این انتشارات از دلایل تاسیس این بخش است. در سال 1391 نخستین پلتفورم کتابخوان توسط سما و فراکتاب به بازار نشر معرفی شد. مهمترین هدف سما افزایش تعدا کتابهای الکترونیک برروی پلتفورم است. سما توانست در سال اول تاسیس خود حدود 200 عنوان از کتابهای شاخص خود را به صورت الکترونیک به مشتریان عرضه کند. سپس به تولید کتابهای گویا پرداخت و کتابخوان خود را در نسخه بعدی ارتقاء داد و قابلیت پخش صوت نیز به کتابخوان اضافه شد.
سوره مهر الکترونیک با رصد بازرهای خارجی اقدام به تولید کتاب تعاملی، کتاب چند رسانهای و چت بوک نیز کرد و در حال حاضر طیف گستردهای از محصولات و خدمات را در دسترس مخاطبین خود قرار داد.
تازهترین نشست کافههای حوزه هنری دیجیتال با حضور امین نادری مدیر سوره مهر الکترونیک(سما) به دلایل توفیق این پروژه پرداخت. نادری با حضور خود در این نشست که روز گذشته در تماشاخانه ماه حوزه هنری برپا شد با مقدمه ای از صنعت نشر گفت: هر ساله میگویند درصد مطالعه بسیار کم شده است و ناشران با تیراژهای بسیار کم کتابها را منتشر میکنند. اینها همه به درستی گفته میشود که بیشتر به دلیل به کارگیری سنتی صنعت نشر امروز کشور است. چرا که این صنعت در کشور معیوب است و نتوانسته برای جذابیت آن کاری کند.
نادری افزود: اما برخی از ناشران با کمی خلاقیت و تغییر نشان دادهاند با فاصله گرفتن از صنعت سنتی نشر میتوان مخاطب را جذب و ترغیب به کتابخوانی کرد. یکی از این ناشران سوره مهر است که توانسته موفقیتهای بسیاری در این زمینه کسب کند. به این ترتیب بهتر است ناشران امروز کشور از دنیای صنعت نشر اطلاعات بیشتری کسب و با الگوبرداری از آن سعی در رونق کتابخوانی کشور کنند.
نادری ادامه داد: صنعت نشر در کشور گردشی دوهزار میلیاردی دارد و 100هزار عنوان کتاب جدید در سال وارد بازار نشر میشود.
مدیر سوره مهر الکترونیک گفت: سوره مهر در سال 90 با یک استراتژی که همراه با خرد جمعی پیش گرفته شد تصمیم گرفت تا آثار را هرچه سریعتر و راحتتر به دست مخاطب برساند. به این ترتیب به سوی فعالیتهای الکترونیک رو آورد. چرا که کتابهای الکترونیک هزینه کاغذ، چاپ و توزیع ندارند و مخاطب میتواند با کمترین هزینه به کتابها دسترسی پیدا کند. همچنین با این کار میتوان در بازارهای بینالمللی حضور داشت.
نادری در افزود: آن موقع که آقای حمزهزاده در انتشارت سوره مهر به ما اجازه الکترونیک کردن 1200 عنوان کتابی که تا آن زمان در سوره مهر چاپ شده بود را دادند انقلاب بزرگی ایجاد کرد. چرا که با این کار خود را با حداقل 500 نویسنده درگیر میکرد که علاقهای به این کار نداشته و یا در قرارداد اولیه خود این موضوع در نظر گرفته نشده بود.
وی ادامه داد: ما برای ترغیب ناشران دیگر به سوی کتابهای الکترونیک نشستهای بسیاری برپا کردیم تا اعتماد آنها را برای این کار به دست آوردیم. چرا که برای ایجاد جریانسازی کتابهای الکترونیک به اقبال جمعی ناشران نیاز بود.
نادری با ابراز خرسندی از سربلندی «سما» در کار خود گفت: سازمانها و ناشران بسیاری به سوی کتابهای الکترونیک حرکت کردند و با شکستهای بسیاری مواجه شدند. اما ما همواره با برنامهریزیهای دقیق و خلاقیتهای بسیار موفق شدیم.
مدیر سوره مهر الکترونیک با اشاره به تولید کتابهای صوتی انتشارات سوره مهر افزود: همچنین در تولید کتابهای صوتی نیز با برنامهریزی دقیق پیش رفتیم تا جایی که امروزه سوره مهر یکی از ناشران مطرح کتابهای صوتی شده است. حتی در نمایشگاه کتاب امسال تهران تمامی سیدیهای کتابهای صوتی ما به فروش رسید.
نادری ادامه داد: تمامی موفقیتهای ما در سوره مهر الکترونیک متکی به اعتماد مدیران پیشین و وقت انتشارات سوره مهر است که شجاعت ورود به این حوزه را به ما دادند و بسیار ما را یاری و پشتیبانی کردند.
وی در مورد برنامههای و فعالیتهای آینده «سما» گفت: بخش بسیاری از سرمایه بازار نشر دنیای امروز میتواند در حوزه گیم (Game) باشد و این کار یکی از فعالیتهای ما در آینده خواهد بود. چرا که گیم میتواند تاثیرگذاری بسیاری داشته باشد و لازم است ما با تغییرات لازم در محتوا و فرم گیمها در این حوزه نیز ورود کنیم.
نادری در خصوص چگونگی تامین نیازهای مالی «سما» گفت: عمده محصولات سوره مهر الکترونیک بدون بودجه تولید شد و این هنری بود که بچههای ما توانستند با شهامت آن را پیش ببرند.
وی در مورد میزان استقبال از آثار «سما» گفت: به عنوان مثال کتاب «آبنبات هل دار» یکی از آثاری است که بیش از 2000 بار به صورت صوتی فروش و دانلود شده است. به این ترتیب ما در حوزه کتابهای الکترونیک با صعود اقبال عمومی مواجه هستیم.
نادری در پایان گفت: مهمترین آسیب کتابهای الکترونیک امروز انتشار رایگان و غیر قانونی این آثار برای دانلود در فضای مجازی است که میتوان با هم افزایی با رقبای این حوزه حل شود.
انتهای پیام/