به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، در این مراسم که با حضور جمعی از آزادگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس و خانوادههای آنها برپا شد، خاطراتی از دوران اسارت و ابتکارات آزادگان در اردوگاههای رژیم بعث عراق بیان شد تا چراغ راهی برای جوانان این مرز و بوم در جنگ اقتصادی پیشروی کشور باشد.
دوران اسارت ناگفتههای بسیاری دارد
در ابتدای مراسم علیاکبر عرفانی، مدیر موسسه فرهنگی هنری پیامهای آزادگان خراسان رضوی، گفت: واقعیت این است که از دوران اسارت ناگفتههای بسیاری داریم؛ زیرا از لحظه اسارت تا لحظه آزادی هیچ رسانهای برای انعکاس خبرهای درون اردوگاهها به بیرون وجود نداشت.
وی افزود: این موضوع تنها مختص به جنگ ایران و عراق نیست، بلکه مربوط به تمام اردوگاههای اسرا در تمام جنگها مربوط می شود. اما در رژیم صدام این قضیه شدت بیشتری داشت و به همین دلیل ناگفتههای فراوانی از آنچه که بر آزادگان گذشت، وجود دارد.
مدیر موسسه فرهنگی هنری پیامهای آزادگان با اشاره به اینکه ۵۲ موضوع در حوزه خاطرات دستهبندی شده است تصریح کرد: تلاش داریم تا از این پس در اینگونه محافل با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، خاطرات آزادگان بهصورت موضوعی بیان شود که اولین شب خاطره به موضوع دستاوردها، تولیدات و آموزش در دوران اسارت اختصاص یافت.
شکلگیری اولین هستههای مقاومت در اسارت
در ادامه مراسم سیدمصطفی میرشجاع، آزاده دفاع مقدس که راوی مقاومت و آزادگی است با اشاره به سخنی از امام خمینی(ره) که باید هستههای مقاومت را در جهان ایجاد کرد، گفت: این مقاومت هیچگاه شکل نمیگیرد مگر اینکه انسانهای مبارز در تحریم باشند و آزادگان مفتخر هستند که اولین افرادی بودند که این کلام معمار انقلاب را بهظهور رساندند.
وی افزود: در محاصره کامل اقتصادی علاوه بر جیرهبندی شدن آب و غذا همراه با شکنجههای شدید، اولین هستههای مقاومت شکل گرفت؛ بهگونهای که عراقیها عنوان میکردند آیا اینجا عراق است یا ایران؟
این آزاده دفاع مقدس ادامه داد: هر زمانی کلاسهای آموزشی تشکیل میشد یک نفر باید نگهبانی میداد تا عراقیها متوجه نشوند؛ زیرا در برخی از اردوگاهها داشتن یک ورق کاغذ یا خودکار گاهی منجر به شهادت همرزمانمان میشد، اما آنقدر علمآموزی برای ما مهم بود که یادگیری و آموزش را با تمام سختیها ادامه میدادیم.
این آزاده دفاع مقدس در بخشی از خاطرات خود به تهیه جزوات برای مطالعه اسرا اشاره کرد و گفت: با وجود محاصره توانستیم ۵۰۰ برگه برای امتحان احکام تهیه کنیم، همچنین در اسارت بر آموزش دو زبان عربی و زبان انگلیسی بسیار تاکید میشد و این آموزشها در محاصره و مقاومت منجر به خلق انسانهای آموزش دیده شد.
اگر جهانبینی امام و زندگی مومنانه آزادگان نبود باید خود را زیر آوارهای دیوار اسارت مدفون میدیدیم
بعد از اجرای گروه کُر حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، عباس پارساییراد دیگر آزاده دفاع مقدس که سالهای جوانی خود را زیر شدیدترین شکنجهها در زندان رژیم بعث عراق به سر برده بود از خاطرات خود در دوران اسارت گفت. وی اظهار کرد: ایام دفاع مقدس ایستگاهی برای بیان خاطراتی است که احیاگر روحیه ایثار، شهادت و تقویت ایمان و امید در دل جامعه ما باشد و ما امروز مسئولیت بیان خاطراتی را داریم که کمککننده این هدف مقدس باشد.
این آزاده دفاع مقدس بیان کرد: زمانی که در اسارت بهسر میبردیم و رفتار فرعونمآبانه بعثیها در ایام محرم و دهه فاطمیه را مشاهده میکردیم و فضای تحریم در بخش فرهنگی، اقتصادی و در زندگی عادی یک فرد به اسرا فشار میآورد، اگر جهانبینی امام و جهانبینی یک زندگی مومنانه نبود باید خود را زیر آوارهای دیوار اسارت مدفون میدیدیم.
پارسایی راد متذکر شد: خداوند وعده داده است اگر در راه من مقاومت کنید و در راه من، برای من و برای ارزشهای دین من قیام کنید من با شما خواهم بود.
این آزاده دفاع مقدس با بیان اینکه با کمترین امکانات ایام عزاداری امام حسین(ع) را گرامی داشته و برگزار میکردیم، گفت: گرامی میداریم یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، یاد و خاطره شهدای مظلوم اسیر و یاد سید آزادگان سید علیاکبر ابوترابی را و درود میفرستیم بر تمام آزادگان سرافراز و خانوادههای آنها را که حیات طیبه را تجربه و تکرار میکنند.
نقشه قتل صدام را کشیدم
در این نشست محمود رعیتنژاد، آزاده دفاع مقدسی که ۹ سال از دوران جوانی خود را در زندان رژیم صدام گذرانده بود، گفت: در عملیات بستان بر اثر انفجار مین هر دو پاهایم آسیب دید و نظر گروه پزشکی بر این شد که پاهای مرا قطع کنند که قبول نکردم و به بیمارستان جندی شاپور مراجعه کردم که آنجا هم همین نظر را داشتند که باز هم زیر بار آن نرفتم و پس از مراجعه به مشهد و بستری شدن در بیمارستان قائم نیز نظر کمیسیون پزشکی بر قطع پا بود.
وی افزود: در حالیکه در راه اتاق عمل برای قطع پا بودم، مادر و مادربزرگم اجازه قطع پای مرا ندادند و با داروهای سنتی پای من درمان شد که بعد از ۱۷ روز توانستم راه بروم و برای چهارمین بار با همان پا مادرم مرا به جبهه راهی کرد.
این آزاده دفاع مقدس درباره نحوه به اسارت درآمدن خود عنوان کرد: نقشه قتل صدام را کشیدم که متاسفانه نقشه عملیاتی نشد و من به اسارت درآمدم و ۹ سال در اسارت بودم.
این مراسم با اکران فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» به پایان رسید.
انتهای پیام/