اعظم بروجردی، نویسنده و کارگردان توانمند تئاتر کشور، در مورد تازهترین اثر نمایشی خود که در تماشاخانه مهر حوزه هنری اجرا میشود به خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: نمایش «پهلوان» کاری استعارهای است. یعنی با اشارهای به موضوع مورد نظر در قالب دیگری به بیان مطلب دیگری بپردازیم. حال چرا استعارهای است؟ بهخاطر اینکه داستان حول محور پهلواننماهایی میچرخد که سعی در تصاحب جایگاه پهلوانان واقعی دارند. اما هر بار اهالی نانجیب و غیر اصیل پهلوانی به بازوبند پهلوانی دست پیدا میکنند، بانویی ناشناس حاضر میشود و آن بازوبند را از آنها میستاند. تا اینکه در نهایت این گروه شکست را میپذیرند.
بروجردی افزود: پس از ناکامیهایی که در تصاحب بازوبند پهلوانی به این اهالی تحمیل میشود، آنها در پی کشف وجود این بانو برمیآیند. در این بین آنها احتمال میدهند که این بانو دختر پهلوان احمد که همسر پهلوان حیدر است خواهد بود. در همین شور و مشورتهایی که با هم دارند یادآور میشوند که دختر پهلوان احمد و همسر پهلوان حیدر که دیگر زنده نیست. اما برخیها نیز با اشاره به عدم وجود شواهد لازم بر عدم زنده بودن ایشان و نبود مزار و بارگاهی برای این بانو مطالب گفته شده را در هالهای از ابهام قرار میدهند. پس تصمیم بر پیگیری و جستوجو برای یافتن این بانو اتخاذ میکنند.
وی ادامه داد: در این کاوشها متوجه وجود زنی میشوند که مردم او را بسیار قبول دارند. با تصور اینکه این زن همان خاتونی است که به دنبالش هستند و همچنین جهانپهلوان حقیقی نیز نزد او خواهد بود سعی در رساندن خود به او میکنند. چرا که به این ترتیب هم این زن را شناسایی و معدوم میکنند و هم جهانپهلوان واقعی را ترور کرده و بازوبند پهلوانی را بار دیگر به دست میآورند. اما آنچه تصور میکنند با واقعیت تفاوتهای اساسی دارد؛ چرا که پس از شناسایی آن بانو از سوی پهلواننماها و مراجعه به او، وی خود را خاتون نمیداند و خود را خادمه خاتون معرفی میکند.
بروجردی در ادامه گفت: داستان این نمایش تا جایی پیش میرود که پهلواننماها به شکل گوسالههایی از جنس طلا تبدیل میشوند و در اختیار مردم قرار میگیرند. در این بخش از داستان نمایش به مردم گفته میشود که میتوانند این گوسالههای طلایی را به فروش برسانند و از آن ارتزاق کنند. اما در مقابل، وعده بازگشت جهانپهلوان را در صورت چشمپوشی از این مال دنیا میگیرند. در ادامه مردم این نمایش اقدامات قابل توجهی را ارائه میدهند که میتواند تلنگری به مخاطب باشد.
بروجردی که آثار زیادی در حوزه تئاتر دینی خلق کرده است در مورد نیت خود از اجرای این نمایش گفت: هدف نهایی من از اجرای این نمایش کمک به آگاهی تام و کمال مردمی است. چرا که معتقدم برای بازگشت جهانپهلوان واقعی به میان مردم باید آماده شویم. آگاهی و آمادگی مردمی لازمه ظهور جهانپهلوان است. در همین نمایش نیز به عدم پشتیبانی مردمی از پهلوانان واقعی اشارهای داشتیم؛ زیرا هنگامی که مردم جهانپهلوانان حقیقی را تنها میگذارند، پهلواننماهای بیاصل و نسب به خود اجازه میدهند جای آنها را پُر کنند. پس برای بازگشت و ظهور جهانپهلوان حقیقی مردم باید آگاهیهای لازم را کسب کنند. به همین دلیل هم نمادی از مردم را میان بازیگران این نمایش جای دادهام. به این ترتیب تعداد بازیگران نمایش «پهلوان» زیاد است. با اینکه ما هفت بازیگر اصلی از جمله این بانو به همراه سه فرزند دخترش و سه نفر به عنوان پهلواننما داریم. اما بازیگران اصلی من تعداد نفراتی است که نقش مردم را ایفا میکنند. چرا که عملکرد آنها جریانهای پیش آمده در داستان را هدایت میکنند.
وی در همین راستا افزود: عدم ظهور جهانپهلوان یا امام زمان(عج) در میان مردم امروز دنیا به دلیل عدم آمادگی آنها است. آرزوی قلبی من اول از همه رسیدن به این آمادگی در وجود خودم هست. بعد از آن قدمی هرچند کوچک در راستای آگاهی و آمادگی مردم است. من همانند کودکی هستم که آرزوی خود را نقاشی میکند. همانند همان کودک، من آرزوی خود را روی صحنه تئاتر به تصویر کشیدهام. انشاءالله مورد قبول حضرت زهرا(س) واقع شود.
بروجردی به مناسبت آغاز دهه فجر با اشاره به تئاتر انقلاب گفت: تئاتر انقلاب به تئاتری گفته میشود که به سوی انقلابی بزرگتر حرکت کند. رشد تئاتر انقلاب کشور باید به سوی انقلاب اکبر باشد.
وی در پایان وضعیت تئاتر حوزه هنری را در حال حاضر رو به رشد دانست و گفت: اهداف حوزه هنری در عرصه تئاتر کشور سالهای متوالی رو به فراموشی سپرده شده بود. اهداف و اصول حوزه هنری کار آسانی نیست. میدانم که هر کسی بخواهد این اصول را رعایت و بر اجرای آن پافشاری کند مورد هجمهای از حملات عمومی و خصوصی قرار میگیرد. هماکنون که من برای اجرای این نمایش در حوزه هنری حاضر شدهام از سوی بسیاری از اهالی تئاتر کشور سرزنش شدهام. اما آیا باید عقبنشینی کنم و ایمان و اعتقادات قلبی خود را نادیده بگیرم؟ مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بار دیگر فعالیتهای متناسب با اهداف و اصول حوزه هنری را آغاز کرده است. با تمامی دشواریهایی که برای این مرکز وجود دارد، اقدامات دو سال اخیرش قابل تحسین و امیدوار کننده است. انشاءالله به یاری خداوند تئاتر حوزه هنری همچنان به پیشرویهای درست خود ادامه دهد و جایگاه والای خود را بهدست آورد.
گفتنی است نمایش «پهلوان» با نویسندگی و کارگردانی اعظم بروجردی از روز دوشنبه 16 بهمنماه ساعت 18 در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه میرود و تا 11 اسفند میزبان علاقهمندان به تئاتر خواهد بود. تماشاخانه مهر در ساختمان مرکزی حوزه هنری به نشانی خیابان حافظ، تقاطع خیابان سمیه واقع است.
در این نمایش بازیگرانی چون آرزو افشار، منوچهر علیپور، بهار ارجمند و انوش معظمی به ایفای نقش میپردازند. همچنین محمد فرشتهنژاد به عنوان آهنگساز و شیلا نوروزی به عنوان طراح حرکت و سرپرست گروه فرم، اعظم بروجردی را در اجرای نمایش «پهلوان» یاری میکنند.
بلیت این نمایش از سامانه فروش سایت تیوال به نشانی www.tiwall.com قابل تهیه است. همچنین برای روزو بلیت، شماره تلفن 09121125980 پاسخگوی علاقهمندان خواهد بود.